mc

14. 12. 2020

Povinná vakcinace, zavedení totalitarismu a omezení občanských práv - Impfpflicht, Einführung des Totalitarismus und Einschränkung der Bürgerrechte


Vážení přátelé, 

v souvislosti s "vládním" návrhem zákona o očkováním proti covid-19 ze strany "vlády" opakovaně slyšíme, že očkování bude dobrovolné, ale proti tomu stojí úporná obrana navrhovatelů zabránit zahrnutí dobrovolnosti vakcinace do zákona, jak jsme slyšeli při projednávání v "poslanecké sněmovně". Slovní vyjádření o dobrovolnosti vakcinace zpochybňuje i ustanovení v druhé části tohoto návrhu zákona (viz níže), které stanoví povinnost zdravotních pojišťoven zajistit provedení vakcinace podle "vládního harmonogramu". Tento rozporuplný stav slovních vyjádření a praktických kroků podkopává důvěru občanů ve "vládu" a obecně v politickou reprezentaci. Což je logický důsledek nastolování totality, která svými přihlouplými opatřeními ničí občanská práva a svobody. 

Vzhledem k tomu, že pozměňovací návrhy v "parlamentu" nebyly přijaty, potom reálně hrozí nastolení násilného totalitarismu vynucováním vakcinace výměnou za navrácení občanských práv neočkovaným.

Informace, které jsou dostupné, hovoří pro opatrnost v případě vakcinace proti Covid – 19. Obecně o vakcínách proti Covidu – 19 je sdělován jejich velice rychlý vývoj, který vzbuzuje obavy. Spíše, jakoby se jednalo o jejich experimentální fázi než o ověřené léčebné užití, užití s absencí studií běžných u ověřování léčiv. Do této situace již znejistěné veřejnosti graduje situaci rozporuplná vyjádření odborníků, včetně kritiky užitých vyhodnocovacích metod testování na Covid - 19, jejich rychlé a veřejnosti neprůhledné změny (tzv. „semaforu“ na „PSA“…).

Jsme informováni o sporném experimentálním použití RNA. Riziko negativních dopadů na zdravotní stav vakcinovaných vnímáme jako vysoké. Vznikají otázky bioetické a právní, které nebyly diskutovány ani na akademické úrovni a které současná "vládnoucí junta" popírá a nechce nejenom diskuzi, ale říkat svým občanům pravdu. Junta má svou pandemii, vytváří falešná čísla a média tuto lži podporují. 

Objevují se i zprávy o nežádoucích reakcích na vakcíny, dokonce i varování před druhou dávkou vakcíny u lidí s alergickou reakcí na dávku prvou. Anafylaktický šok přímo ohrožuje, pokud víme, život. Informace o vývoji vakcín, jejich principu účinnosti a bezpečnosti se česká veřejnost se dovídá uceleněji ze zahraničních než z domácích zdrojů. Ze zahraničních zdrojů přicházejí také informace, že není jasné, zda vakcinace proti covid-19 vytvoří dlouhodobou, příp. celoživotní imunitu, nebo jest-li bude účinek, podobně, jako jiných coronavirových infekcí časově omezený, jako např. u očkování na chřipku.

Slyšíme o výhodách a kompenzacích, které budou poskytnuty vakcinovaným, a to způsobem, který nevylučuje, že v praxi nebudou omezena práva nevakcinovaných. Proto navrhujeme, aby ustanovení, které zamezí omezování občanských práv a svobod nevakcinovaným bylo zahrnuto přímo do zákona.

Přitom důvody odmítnutí vakcinace mohou být i výhrady ve svědomí, protože nejméně jedna z uvažovaných vakcín je navázána na použití genetického materiálu z potracených lidských plodů, viz vyjádření biskupské konference Anglie a Walesu. Je proto nutné, aby zákon zabezpečil, že výhody, poskytnuté vakcinovaným, neomezí žádným způsobem práva ostatních občanů. Pokud zákon jasně nevyloučí omezení práv nevakcinovaných, vzniká nebezpečí diskriminace těch, kteří vakcinaci z nejrůznějších důvodů odmítnou.

Pozměňovací návrh k „Vládnímu" návrhu zákona o očkování proti onemocnění COVID-19 a o změně zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů ve znění, předloženém ke schválení Senátu PČR po projednání v PS PČR.

V části první čl. I. se za § 1 vkládá nový § 2, který zní:

§ 2

Očkování je dobrovolné. Podstoupení očkování nesmí být žádným způsobem vymáháno ani nesmí být očkováním podmíněn výkon základních lidských práv a svobod.“ Dosavadní paragrafy se přečíslují.

Pro další studium:

https://www.petice.com/pravo_na_obansky_odpor_proti_mimoadnym_epidemiologickym_opatenim_vlady_r

https://www.petice.com/oteveny_dopis_leka_vlad_parlamentu_a_mediim_ohledn_tzv_koronavirove_kriz

https://www.petice.com/4o_bod_-_pipominky_asti_veejnosti_k_dokumentu_mzr__narodni_strategie_okovani_proti_nemoci_covid-19