mc

1. 4. 2021

99 let od blaženého úmrtí JCKV bl. Karla I. - 99 Jahre seit dem seligen Tod von Kaiser und König Karl I. von Habsburg

Vážení přátelé,

přeji radostné a požehnané prožití svátků umučení a zmrtvýchvstání našeho Pána a Spasitele Ježíše Krista, hojnost Božího požehnání a zdraví v této době koronavirové. Na Zelený čtvrtek letos připadá 99. výročí úmrtí našeho císaře a krále, bl. Karla I.

Na Zelený čtvrtek letos připadá 99. výročí úmrtí našeho císaře a krále, bl. Karla I.  Vždyť právě on zemřel v necelých 35 letech ve vyhnanství na plicní onemocnění, zápal plic. Jistě bude mít i pochopení pro naše dnešní obavy z onemocnění i očkování.

Požádejme ho v modlitbě, aby zastavil tuto epidemiologicko-totalitní zvůli nikým neřízené a nelegitimní "vlády" a osvobodil naše země z područí liberálně-demokratického tmářství a demagogie postavené na revolučních základech 1789.


Dopis Modlitební ligy císaře Karla I. za mír mezi národy

Reverendissimi, sestry a bratři, vážení přátelé,

letošní Zelený čtvrtek 1. dubna 2021 je zároveň dnem 99. výročí smrti blahoslaveného císaře a posledního českého krále Karla I. z Domu Rakouského. Liturgická slavnost Zeleného čtvrtku na památku poslední večeře Páně tedy bude vzácnou příležitostí pro tichou vzpomínku na blahoslaveného krále, zvláště vhodnou k zamyšlení nad neochvějností jeho víry a oddanosti eucharistickému Pánu. Žádejme jeho i sebe navzájem, aby císař Karel blahoslavený nám byl příkladem provždy aktuální úcty k eucharistii a neslábnoucí touhy a potřeby slavit mši svatou  i v dobách nepříznivých, jak to činil on.

Modlitební liga císaře Karla za mír mezi národy se nyní modlí novénu k bl. Karlu I. a v rámci možností slaví mše sv. k jeho památce: v neděli 28. března se tak stalo v kostele sv. Gottharda v Praze-Dejvicích při relikvii bl. císaře s vojenskými poctami tradičního pěšího pluku č. 28 Praha.

V českém domově císaře Karla, v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi, se ve čtvrtek 1. dubna zastavíme s modlitbou u relikvie bl. Karla I. v poutním chrámu Nanebevzetí Panny Marie ve Staré Boleslavi a týž den vzpomeneme jeho památky při mši svaté u jeho relikvie v kostele Obrácení sv. Pavla v Brandýse nad Labem.

Prosíme všechny ctitele bl. krále Karla I. a jeho přemyslovských předků, zejména pak svaté kněžny Ludmily, aby se vzpomínkou a modlitbou připojili, zvláště pak na místech, kde jsou uloženy a uctívány jeho ostatky.

Blahoslavený císaři Karle, pros za nás, abychom věrně následovali vzkříšeného Krista.

S díky a s přáním požehnaných Velikonoc

Milan Novák

jménem Modlitební ligy císaře Karla I. za mír mezi národy