mc

4. 10. 2020

FSSPX se odklonilo od linie Msgr. Marcela Lefebvra. FSSPX weicht von der Position Msgr. Marcel Lefebvres ab.

FSSPX hledá jurisdikci pro manželství

Dne 2.9.2020 proběhlo setkání mezi samozvaným děkanem P. Stritzkem a P. Haklem na jedné straně s modernisty sekretariátu České biskupské konference (ČBK) v Praze na základě předchozího pozvání generálního sekretáře ČBK P. Ing. ThLic. Stanislava Přibyla, Th. D., CSsR, pověřeného předsedou ČBK Msgr. Janem Graubnerem. Setkání se dle webu FSSPX.cz (http://fsspx.cz/fsspx/prohlaseni/2020_09_02_zprava_o_jednani_s_generalnim_sekretarem_cbk.pdf)  uskutečnilo z důvodu projednání otázky možnosti využití papežského zmocnění českými biskupy poskytnout řádnou jurisdikci kněžím Kněžského bratrstva sv. Pia X. v České republice k asistenci při uzavírání sňatků věřících Kněžského bratrstva. 

FSSPX se tímto krokem i v Čechách a na Moravě rozhodlo odmítnout princip nouzového stavu (status necessitatis) v Církvi, kterou vždy hájil Msgr. Lefebvre (proto nebylo nutné pro udílení svátostí manželství a sv. zpovědi mít jurisdikci kněze FSSPX) a naskočilo na Novus ORDO dohled ze strany modernistických struktur v otázce jurisdikce nutné k udílení svátosti manželství. Tento dohled diecézních NOM kněží bude "zplatňovat" uzavírání manželských sňatků do budoucna. To znamená, že samotný úkon manželského slibu bude za účasti dvou svědků, Novus ordo diecézního kněze (v roli ordináře) a kněze FSSPX. Málo se však zapomíná na to, že pokud nikdy neexistoval nouzový stav a kněží FSSPX oddávali snoubence, tak oddávali neplatně (totéž platí o zpovědi) a mnoho manželství nebylo platně uzavřených a "manželé" žijí v konkubinátě. Nebyl splněn podle nové teorie o jurisdikci fakt, o kterém hovoří CIC 1917 kán. 1089, 1094 a 1098
a násl., kde se výslovně uvádí, že jde o faráře nebo místního ordináře, který má platnou jurisdikci
a který asistuje obřadu uzavření slibu mezi snoubenci. Do roku 2017 FSSPX tvrdilo, že je zde stav nouze v Církvi a tudíž chybějící jurisdikce ordináře (diecézního kněze, vikáře atd.) mimořádně doplní Církev i u kněží FSSPX, kteří nemají řádnou jurisdikci. 

Přenesení ostatků Msgr. Lefebvra do krypty kostela semináře v Econe.

Dále došlo k přenesení ostatků arcibiskupa Lefebvra, které bylo symbolickým projevem rozchodu FSSPX s linii Msgr. Lefebvra a potvrzení, že cestou arcibiskupa se již kráčet nebude. Námluvy s modernisty v Římě pokračují od roku 2012 dál. https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=HUDOAKvP35I&feature=youtu.be

Situace v FSSPX od roku 2012 a námluvy s modernistickým Římem

Kdo chce pochopit situaci uvnitř FSSPX a jeho změny orientace k modernistickému Římu, redakce Monarchia Catholica upozorňuje na knihu Seana Johnsona: As we are.

Kéž je Bůh FSSPX milostiv. Doufejme, že se FSSPX vrátí zpět k Tradici a k linii Msgr. Lefebvra, kterého ukázkově "uklidili" do krypty, aby nepřekážel námluvám s modernistickým Římem!

Otče Marcele, oroduj před Božím trůnem za své dílo, které je v pokušení zradit Tradici. 


Další nouzový stav bez zdůvodnění - Ein weiterer Ausnahmezustand ohne Begründung


Jak tzv. koronavirová pandemie (dále jen "corona") pokračuje, bedlivý čtenář a pozorovatel při pročítání mediálních zpráv, prohlášení "Vlády" a politiků začíná zjišťovat neblahou věc: vše, celý nouzový stav je postaven na nepředstavitelné svévoli, kterou má v ruce x členů krizového štábu, kteří si v médiích vzájemně protiřečí, nespolupracují spolu, veřejnosti zjevně sdělují totální nesmysly, kterými se budeme dále zabývat.



1) Diskriminační posuzování otevřených a zavřených obchodů
a útok na náboženství.

Jak je možné, že může být otevřeno velké Tesco s potravinami, či hobby obchody, kde proudí desítky a stovky nakupujících, kde je puštěna klimatizace, kde se může jakýkoliv vir šířit absolutně nekoordinovaně a na druhé straně tady máme zavřené kostely
a znemožněné bohoslužby s chabým zdůvodněním, že se na nich shromažďuje mnoho věřících, a tudíž má corona úrodnou půdu. Je třeba se domnívat, že je to útok na náboženství jako takové.
A tzv. pokoncilní biskupové - ti jenom mlčí k zavírání kostelů a omezování bohoslužeb. Jak jinak po II. vatikánském koncilu, že? Zbabělost je jejich ctnost!


2) Nesmyslné zveličování nákazy corony, otázka promoření a zneužití corony ze strany politiků

Corona není hrozbou. Je to jenom jedno z mnoha onemocnění, které cirkuluje na planetě, a jeho účinky se zveličují pro politické cíle a likvidaci ekonomiky. Nikde už není vysvětleno, jak dochází světová média a zpovykaní statistici k nesmyslným až lživým závěrům, že každý mrtvý, který v statistikách zemřel na coronu, je opravdu obětí corony. Nemají ani jeden jediný důkaz, že ten či onen zemřel přímo na koronu. Naopak se ukazuje, že mnoho lidí zemřelo na jiná daleko závažnější onemocnění - rakovina, diabetes, kardiovaskulární choroby, mrtvice, etc. otázka proměřování se přece neustále řeší každý rok, když do naší země dorazí jakákoliv jiná virová epidemie/pandemie. je to naprosto přirozený prostředek, jak získat imunitu.

3) Snahou světových elit je zlikvidovat malé
a střední podniky

Už dnes není pochyb o tom, že cílem je likvidace malých a středních podniků, ale nikoliv díky coroně, ale díky záměrně vytvářené hysterii a strachu, která vede stát, aby záměrně vyhlášením nouzového stavu zlikvidoval naší ekonomiku s falešným zdůvodněním, že chrání zdraví a bezpečnost občanů. Cílem je ponechat velké koncerny. Podobný model hospodářství nalézáme v nacistickém Německu, či v komunistickém Československu po roce 1948, které navíc zlikvidovalo soukromé podnikání. Viz např. v Německu koncerny jako Reichswerke Hermann Göring, IG Farben, Vereinigte Stahlwerke AG apod.

4) Další snaha světových elit je znásilnit občany států - otroctví lidí jako cíl

Odkazujeme se na skvělý článek https://ceskoaktualne.cz/2020/03/zpravy-k-zamysleni/david-icke-koronavirus-je-monstrozni-podvod-elit/, kde se vyjadřuje David Icke, který se dlouhodobě věnuje problematice světových elit a jejich touhy zneužít síly i moci. Občané nejenom naší země, ale i všech ostatních zemí dali dárek vládnoucím falešným elitám, kdy se nechali uvrhnout do omezení svých občanských práv bez jakéhokoliv zdůvodnění pro zavedení takových opatření. Teď už neomarxisté vědí, že stačí pustit přes média hysterii a demagogii, aby byli všichni povolní jako beránci.


5) Nouzový stav je horší než heydrichiáda a komunistická totalita - Chytrá karanténa - pilíř budoucího totalitarismu

Proč se máme bát, že současný stav bude stejný jako za stanného práva heydrichiády či za dob bolševické normalizace? Byl vyhlášen nouzový stav, který nejenom z monarchistického pohledu vyhlásila nelegitimní autorita, ale bylo i dle liberálního zákonodárství porušeno vyhlášení nouzového stavu ze strany legitimních orgánů a to bez jakéhokoliv zdůvodnění. Proto tento stav je nejenom nelegitimní, ale není ani ospravedlnění hodný. Chytrá karanténa je jenom dalším z nástrojů elektronické sanitární totality, která má lidi v rámci "zajištění jejich bezpečnosti" naverbovat pod křídla Velkého Bratra. Šmírování lidí právě začíná a bohužel občané jako ovce skáčou těmto totalitaristním projektům na lep, aniž by vůbec věděli, jak to všechno funguje a jaký bude osud jejich dat. O čem se gestapákům
a estébákům jenom snilo (o totální kontrole obyvatelstva), tady je předkládáno jako největší štěstí
a ochrana.


6) MPSV a jeho neschopnost se postarat o staré lidi, domovy sociální péče, domovy pro seniory.

Roušky, respirátory, ochranné pomůcky, to vše chybělo. A v mnohých případech se vůbec nic nedělá.
Nechají staré lidi doslova pomřít. Odkazujeme se na pořad Václava Moravce z neděle 5. dubna 2020, kde si senátorka KDU-ČSL stěžuje na nedostatek ochranných pomůcek a "socanská" ministryně MPSV to neguje a cítí se dotčena, jako kdyby opravdu hnula prstem pro seniory.



7) Nemožnost kritizovat vládní kroky aneb drž hubu a krok.

A běda tomu, pokud někdo jenom cekne.


9) Kvalita ochranných pomůcek z Číny je špatná a pochybné certifikáty firmy Respilon

Tady je možné si přečíst, jak ti tzv. "hasiči koronaviru" vlastně obchodují. Objednávají nekvalitní zboží, které neochrání ani vašeho psa u boudy, pokud bychom připustili, že corona je opravdu nebezpečná. Ministr Vojtěch chválí kvalitu roušek a respirátorů dovezených z Číny, ale ty samé produkty dovezené do naší země, vrací, nebo stahují z první linie Nizozemsko, Španělsko, Turecko. Utratili jsme za ně 12 miliard korun.

10) Vznik páteřní sítě strategických podniků důležitých pro ekonomiku, které budou finančně podpořeny.

Odkazujeme na pořad Otázky Václava Moravce z 12. 4., a na to, jak ministr Havlíček zdůvodňuje vytvoření tzv. strategické páteřní sítě důležitých firem, které jsou důležité pro běh ekonomiky. Mezi nimi je i naprosto nepodstatná firma milionáře, přítele premiéra, firma Smartwings.

11) "Vláda" není nikým kontrolovaná a vede nás do záhuby a ekonomického kolapsu.

Vláda nás vede do ekonomického kolapsu. Slibované peníze na podporu malých a středních podniků, OSVČ by nikdy nebyly vynakládány, kdyby se ekonomika nezastavila díky opatřením, které nebyly nutné a byly naprosto chaotické.



Koronavirus - Trest za idolatrii papeže? Koronavirus - die Strafe für das Götzentum des Papstes?


Bůh se nenechá vysmívat. Písmo Svaté nás jasně učí o Božích přikázáních a jedno z největších je úcta a klanění vůči jedinému Bohu. Bůh trestá svůj nevěrný lid svými tresty.


Modloslužba (též idolatrie z řeckého ειδωλατρεια - "služba obrazům"; podle některých názorů je slovo odvozeno z hebrejštiny) je projevování náboženské úcty modlám, fyzickým předmětům, např. sochám, obrazům, symbolům. Definice pojmu a způsob jeho užívání vychází z judaismu, v němž je praktikování modloslužby zakázáno jedním z přikázání Desatera. ... Podle katechismu katolické církve je idolatrií takové jednání, při němž "člověk uctívá tvora (předmět) místo Boha a klaní se mu; spočívá ve zbožšťování toho, co Bůh není". Je zásadně odmítána s odvoláním na první přikázání víry v jediného Boha, které vyžaduje od člověka, aby nevěřil jiným bohům kromě Boha a neuctíval je. Modloslužba se chápe jako "perverze vrozeného náboženského cítění člověka".) převzato z Wikipedie (https://cs.wikipedia.org/wiki/Modloslužba)

Jaký trest dává Bůh za modloslužbu? Smrt. (Lev. 20)

Čeho se Svatý Otec dopustil?

Vatikán (kath.net) Dne 4. října 2019, na svátek sv. Františka z Assisi, se ve vatikánských zahradách konala za přítomnosti papeže Františka a jiných vysokých církevních hodnostářů ceremonie, která měla jednoznačně náboženský charakter, jak vyplývá z oznámení Vatikánského tiskového střediska ze dne 4. října 2019: "Během modlitebního obřadu se na zakončení iniciativy ,Čas stvořeníʼ, kterou nedávno podpořil papež František, uskutečnilo zasazení stromu z Assisi jako symbolu integrální ekologie za účelem zasvěcení synody o Amazonii svatému Františkovi při příležitosti 40. výročí papežského vyhlášení Františka z Assisi za patrona ekologie. Na konci slavnosti recitoval papež František modlitbu Otčenáš. Ceremoniálu se zúčastnili zástupci amazonských domorodců, františkáni a různí představitelé Církve."
Více o uctívání Pachamamy:

Kdo je Pachamama?


Bylo porušeno 1. Boží přikázání z Desatera od dnešních nejvyšších vůdců Katolické církve. Jako 
u Izraele, když se Šalamoun pod vlivem své hříšné přirozenosti ve stáří začal klanět i modlám. Ostatní vůdcové se k němu aktivně či mlčky připojili. Následovalo vojenské dobytí Izraele i Jeruzaléma. A tak i dnes můžeme chápat epidemiologickou totalitu jako trest za modloslužbu papeže, chcete-li papežů, kteří od II. Vatikánského koncilu se klaní falešným náboženstvím, bůžkům všeho druhu (Assisi, Amazonská synoda apod.)



Totéž platí i o vystavení sochy Molocha na přání papeže v Koloseu v Římě, kde umírali stovky křesťanů za víru. Přímo u vchodu byla postavena gigantická socha pohanského kanaánského božstva známého jako „Moloch“. Ve starověku, ti, kteří sloužili Molochovi, mu obětovali své děti, které byly doslova zaživa opalovány. A nyní je masivní socha tohoto pohanského modla vrcholem nové „archeologické výstavy“ ve světově proslulém Římském Koloseu. Ano, přesně to samé Koloseum, kde bylo umučeno nespočetné množství křesťanů pro svou víru, je nyní domovem pro jednoho z nejneobyčejnějších pohanských božstev, jaké kdy svět viděl.
Neexistuje způsob, jak by se taková věc mohla stát bez přímého svolení nejvyšší úrovně Vatikánu. Římské Koloseum je ve vlastnictví Vatikánu, konkrétně diecéze v Římě, také nazývané Svatá stolice. Pokud tam chce někdo něco udělat, musí získat povolení od úřadu římské diecéze. Tato výstava s názvem „Cathargo: nesmrtelný mýtus“, by se tam nemohla konat, pokud by nebyla udělena povolení na vysoké úrovni.“  To není jen náhodné starobylé božstvo. V Leviticus 18:21 jsou Izraelci výslovně varováni před obětováním svých dětí tomuto monstróznímu modlu…

A nenecháš žádné ze svého semene projít ohněm v Molocha, ani nebudeš profilovat jméno Boha svého: Já jsem Hospodin.