mc

4. 10. 2020

FSSPX se odklonilo od linie Msgr. Marcela Lefebvra. FSSPX weicht von der Position Msgr. Marcel Lefebvres ab.

FSSPX hledá jurisdikci pro manželství

Dne 2.9.2020 proběhlo setkání mezi samozvaným děkanem P. Stritzkem a P. Haklem na jedné straně s modernisty sekretariátu České biskupské konference (ČBK) v Praze na základě předchozího pozvání generálního sekretáře ČBK P. Ing. ThLic. Stanislava Přibyla, Th. D., CSsR, pověřeného předsedou ČBK Msgr. Janem Graubnerem. Setkání se dle webu FSSPX.cz (http://fsspx.cz/fsspx/prohlaseni/2020_09_02_zprava_o_jednani_s_generalnim_sekretarem_cbk.pdf)  uskutečnilo z důvodu projednání otázky možnosti využití papežského zmocnění českými biskupy poskytnout řádnou jurisdikci kněžím Kněžského bratrstva sv. Pia X. v České republice k asistenci při uzavírání sňatků věřících Kněžského bratrstva. 

FSSPX se tímto krokem i v Čechách a na Moravě rozhodlo odmítnout princip nouzového stavu (status necessitatis) v Církvi, kterou vždy hájil Msgr. Lefebvre (proto nebylo nutné pro udílení svátostí manželství a sv. zpovědi mít jurisdikci kněze FSSPX) a naskočilo na Novus ORDO dohled ze strany modernistických struktur v otázce jurisdikce nutné k udílení svátosti manželství. Tento dohled diecézních NOM kněží bude "zplatňovat" uzavírání manželských sňatků do budoucna. To znamená, že samotný úkon manželského slibu bude za účasti dvou svědků, Novus ordo diecézního kněze (v roli ordináře) a kněze FSSPX. Málo se však zapomíná na to, že pokud nikdy neexistoval nouzový stav a kněží FSSPX oddávali snoubence, tak oddávali neplatně (totéž platí o zpovědi) a mnoho manželství nebylo platně uzavřených a "manželé" žijí v konkubinátě. Nebyl splněn podle nové teorie o jurisdikci fakt, o kterém hovoří CIC 1917 kán. 1089, 1094 a 1098
a násl., kde se výslovně uvádí, že jde o faráře nebo místního ordináře, který má platnou jurisdikci
a který asistuje obřadu uzavření slibu mezi snoubenci. Do roku 2017 FSSPX tvrdilo, že je zde stav nouze v Církvi a tudíž chybějící jurisdikce ordináře (diecézního kněze, vikáře atd.) mimořádně doplní Církev i u kněží FSSPX, kteří nemají řádnou jurisdikci. 

Přenesení ostatků Msgr. Lefebvra do krypty kostela semináře v Econe.

Dále došlo k přenesení ostatků arcibiskupa Lefebvra, které bylo symbolickým projevem rozchodu FSSPX s linii Msgr. Lefebvra a potvrzení, že cestou arcibiskupa se již kráčet nebude. Námluvy s modernisty v Římě pokračují od roku 2012 dál. https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=HUDOAKvP35I&feature=youtu.be

Situace v FSSPX od roku 2012 a námluvy s modernistickým Římem

Kdo chce pochopit situaci uvnitř FSSPX a jeho změny orientace k modernistickému Římu, redakce Monarchia Catholica upozorňuje na knihu Seana Johnsona: As we are.

Kéž je Bůh FSSPX milostiv. Doufejme, že se FSSPX vrátí zpět k Tradici a k linii Msgr. Lefebvra, kterého ukázkově "uklidili" do krypty, aby nepřekážel námluvám s modernistickým Římem!

Otče Marcele, oroduj před Božím trůnem za své dílo, které je v pokušení zradit Tradici. 


Žádné komentáře: